Πα. Μάι 17th, 2024

19-21 Ιανουσαρίου 2024

Αν κάτι σίγουρα μένει στα παιδιά ως ανάμνηση από τη μαθητική ζωή είναι οι εκδρομές, πόσο δε μάλλον όταν αυτές είναι πολυήμερες και πραγματοποιούνται κατά την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και τηρήθηκε από όλους με μεγάλη συνέπεια. Πριν φτάσουμε στην πρωτεύουσα, επισκεφθήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ζώα της άγριας πανίδας.

Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαμε με ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπως επίσης και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Με την καθοδήγηση εξαιρετικών ξεναγών ξεναγηθήκαμε στα διαφορετικά μνημεία της Ακρόπολης και θαύμασαν από κοντά τον αρχαίο πολιτισμό των Ελλήνων.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο μουσείο Κοτσάνα όπου εντυπωσιαστήκαμε όλοι από τις αρχαίες τεχνολογικές εφευρέσεις. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος.

Την Κυριακή αφού καμαρώσαμε τους Εύζωνες στο Σύνταγμα, περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και καταλήξαμε στο Ιστορικό Μουσείο στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς η ιστορία της Επανάστασης του 1821 ζωντάνευσε μέσα από τις αγαπημένες φιγούρες Playmobil.

Κατόπιν, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και το βράδυ κουρασμένοι αλλά χορτάτοι από εμπειρίες φτάσαμε στο σχολείο. Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιώργο τον συνοδό μας και τον κ. Μάκη τον οδηγό μας που ήταν άψογοι επαγγελματίες και φρόντισαν να πραγματοποιηθεί η εκδρομή με συνέπεια και ασφάλεια.

IMG 2716
IMG 2700
vouli
IMG 2693

Από admin